Feesten

Vandaag beginnen de Druivenfeesten in Overijse. Dat is een beetje zoals de Gentse Feesen, maar dan in zakformaat en met minder spraakgebrekkige Gentenaren, maar met des te meer zatte Overijsenaren, wat dan weer evenzeer in spraakgebrekkelijkheid resulteert. En zo zijn alle volkeren toch ergens met elkaar verbonden.

Het programma van de feesten begint helaas wel steeds meer parallellen te vertonen met de zomerprogrammatie op tv, om niet te zeggen dat er wel eens sprake is van meervoudige herhalingen. PeRRoN GeLuK (ik hoop dat de hoofdletters juist staan), Gene Thomas, De Kreuners, The Magical Flying Thunderbirds,… als ze vorig jaar al niet op het podium stonden, dan was het wel het jaar daar voor.

Nu is er op zich niks tegen een artiest die eens terugkomt. Neem nu Will Tura, die al 39 opeenvolgende jaren de Markthalle opzweept. Will is ereburger van Overijse, en dat is niet meer dan terecht, want draai het of keer zo u wil: Will blijft ne grote meneer.

Zelfs Natalia zou normaal dit jaar terugkomen, maar zoals inmiddels bekend, hebben stemproblemen daar anders over beslist. In Overijse bekijken wij dergelijke tegenslagen altijd langs de positieve kant: onze wegen kunnen er alleen maar veiliger op worden. Vorig jaar veroorzaakte het bezoek van Natalia trouwens enige deining door vermeend arrogant gedrag van haar entourage. Een zevenjarige fan schreef toen een lezersbrief om haar idool te verdedigen.

Maar waar ik eigenlijk voor schrijf, is de promotie van nieuw fotomateriaal van mijnen twege. Meerbepaald fotomateriaal van het waanzinnig populaire damestrio van Hormonia, dat enige maanden terug een gesmaakt concert gaf in Het Depot. En ook deze paragraaf is Druivenfeesten-gerelateerd, want Hormonia stond ook vorig jaar op de Druivenfeesten. Dat was zelfs nog voor hun gewisse doorbraak. Als er iemand het verdient om nog eens terug te komen, dan zijn zij het wel! Maar goed, ik ben misschien geen referentie, gezien mijn doorgeslagen altru?sme ten aanzien van de fanclub.

Hormonia @ Het Depot

 

tags: , , , , ,

Een gedachte over “Feesten”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.