Verward

Ja lap. Het is weer van dat. Ze doen het ervoor om ne mens in de war te brengen. Vandaag lees ik in mijn gazet dat volgens Hezbollah het Westen geregeerd wordt door de joden. Nu wil ik met de beste wil van de wereld meegaan in die piste, al was het maar om de eenvoud van mijn wereldbeeld veilig te stellen, maar dan moet er toch maar eens eindelijk consensus komen over de instantie door wie we geregeerd zouden worden.

Een paar maanden terug las ik immers in de VB-pravda – De Vlaams-Belang Krant – dat wij in ons land geregeerd worden door “het etatistische regime van de PS van Elio Di Rupo”. En als ik zoiets lees, is dat voor mij op slag evangelie. Zo ben ik. Een kritische instelling dat is volgens mij eerder iets voor in het configuratiescherm van Windows.

En nu komt dus die Hezbollah opzetten met een geheel nieuwe theorie, die van de Zionistische wereldheerschappij. Of is dat misschien toch geen nieuw gegeven? Kunnen we deze twee schijnbaar van elkaar losstaande gegevens alsnog verbinden via het wonder der deductie? Wanneer we verder denken dan wenselijk, lijkt mij daar een gegronde kans toe te bestaan.

Want als de joden de wereld regeren, en wij worden geregeerd door de PS van Elio Di Rupo, dan zou dat betekenen dat Elio Di Rupo een jood is. Het is een gedurfde stelling, daar ben ik mij ten volle van bewust, dus neem gerust even de tijd om terug uw stoel te bestijgen, indien u de stabiliteit was verloren.

Voor de wel zeer rechtse medemens komt deze conclusie wellicht niet als een verrassing. Hij of zij weet immers al langer dan vandaag dat Di Rupo enkele risicofactoren cumuleert: niet alleen is de man homoseksueel, hij is ook nog eens een immigrant ?n – godbetert – een Waal. Dat hij nu ook nog eens een jood is (hetgeen nu wel stilaan onweerlegbaar wordt), zal dus niet voor iedereen als een donderslag bij heldere hemel komen.

“Bedien u van uw verstand”, sprak Immanuel Kant ooit tot mij in mijn eerste jaar aan de universiteit. Bij deze, mijnheer Kant, heb ik mij eens te meer van deze opdracht gekweten. Tot genoegen!

Een gedachte over “Verward”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.