Tip: FastStone

Er doen zich grote ontwikkelingen voor op mijn harde schijf. Sinds kort heeft ACDsee niet langer de eer om als image viewer te fungeren. Die taak is nu weggelegd voor FastStone Image Viewer. Met de nadruk op “fast”, want dat is hij wel degelijk!

Als ik foto’s trek, doe ik dat in het RAW-formaat (een soort digitaal equivalent van het negatief). Die bestanden zijn ten opzichte van de gebruikelijke jpg’s een stuk zwaarder. Daarmee dat ACDsee er gemiddeld 3 volle seconden over deed om zo’n bestand te openen. Zo heb ik dus reeds vele seconden van mijn jonge leven al wachtende doorgebracht.

Maar dat is allemaal verleden tijd! Want hoewel het nog altijd in het beta-stadium zit, laadt FastStone RAW-bestanden even snel als ACDsee JPG’s laadt. Maar wat meer is: FastStone is gratis!

Sinds ik ben overgeschakeld, ben ik een ander mens. FastStone biedt voor mij een optimale bescherming. Ik voel me terug vrij, ik kan aan sport doen en ik voel me veilig!

U interesseert zich daar misschien geen bal voor, maar de nerd in mij dus wel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.