Niek en Murat

Beste meneer Bergmans,

Ik lees dat de politie je heeft weten te klissen na een vlucht van drie weken. Spijtig voor jou, Niek, maar mijn respect had je toch al afgedwongen:

Met zijn 50 kilo en gestalte van nauwelijks 1,60 meter staat Bergmans bekend als een slangenmens en acrobaat die zich overal uit kan wringen. Dat bewees hij onder meer op 27 juni 2004, toen hij als enige in de 161-jarige geschiedenis van de instelling wist te ontsnappen uit de gevangenis van Tongeren. Tijdens zijn wandeling op de binnenkoer klapte hij toen de pingpongtafel half open, hees zich langs een flinterdunne elektriciteitskabel op een 9 meter hoge muur om via de dakgoot en enkele daken de vrijheid tegemoet te springen. Alles samen duurde dat niet meer dan 20 seconden. (DS)

Ok, beste Niek, je hebt misschien een vriend vermoord, maar als je vrienden hebt kunnen die dingen nu eenmaal gebeuren. Ik ben bereid dat door de vingers te zien, gelet op je puike prestaties. Om de eenzaamheid tot je volgende ontsnappingspoging door te komen, kun je Kaplan Murat misschien tot je pennenvriend maken. Ik denk dat jullie veel gemeen hebben en ik ben er van overtuigd dat jullie tot een vruchtbare kennisuitwisseling inzake jullie vakgebied kunnen komen.

Liefs.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.