Battery Bunny

Battery Bunny

Een grasveld, een tent, een podium op bierbakhoogte, een geluidsinstallatie die buiten verhouding is tot de feestoppervlakte, een deugdelijk bevoorrade tapinstallatie en frieten en hamburgers aan deflatoire prijzen. Ziedaar Ottenburg Kermis samengevat in enkele kernconcepten.

“Geniaal”, denkt u allicht luidop, en onder ons hoeft u zich daar geeneens voor te schamen.

Op de laatste dag van juli troffen wij daar op het podium Battery Bunny als opener. Een legendarische collectief dat buiten Ottenburg even bekend in de oren klinkt als het volkslied van Trinidad & Tobago. Het bloedzuivere Ottenburgse gezelschap springt dan ook karig om met publieke verschijningen buiten de dorpsgrenzen om zijn niet-commerciële status staande te houden. Een gelikte Myspace-pagina kan er dan weer wel net van af. U vindt er meezingers als “Sex is komplex” en “2 in the pink 1 in the stink”.

Wie de avond zelve terplekke was, kon Werchteriaanse taferelen aanschouwen qua medebrulwerk en adorerende gedragingen naar het podiumpersoneel. De 50 man sterke menigte deed aldus seismografische massadansen in vervulling gaan. Bevreemdend, tenzij men zich ooit uit Ottenburgse lenden bevrijdde.

Wat de muziekstijl betreft, mag men gerust gewag maken van een bepalende invloed met terugwerkende kracht op het jonge TC Matic. Kenners zouden in minder onwetende tijden ook parallellen trekken met ’t Hof van Commerce en de Jeugd van Tegenwoordig in hun beste momenten.

Maar alla, beelden zeggen zoveel meer.

De slideshow:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.