Download eens een radioprogramma (2)

Lang geleden schreef ik al over een manier om de mp3 ’s te downloaden van VRT radioprogramma’s. Helaas heeft dat Grease Monkey-script bij mij opgehouden te werken. En ja, natuurlijk zijn er dan manuele manieren om de URL’s van die geluidsbestanden te achterhalen, maar een Firefox Extension (die waarschijnlijk al sinds meerdere mensenheugenissen bestaat) maakt de klus nog gemakkelijker: RvrtRip.

Ofwel kan je zoeken via een minibrowser naar het te downloaden radioprogramma, ofwel geef je de URL op van de pagina waar de link naar de stream staat. Bijvoorbeeld http://www.stubru.be/programmas/discobargalaxie om de laatste Discobar Galaxie op StuBru te downloaden. Wordt uitgezonden op een voor mij onmogelijk radio-uur, maar is op andere tijdstippen even bruikbaar. Bijvoorbeeld als soundtrack bij het lopen. Ja waddekes!

9 gedachten over “Download eens een radioprogramma (2)”

 1. Zeg, hoe kan men die streams dan downloaden want mij lukt da toch niet.
  Ge hebt daar zo bij die mp3’s een add, edit, delete knopke bij R-muisklik. Is’t daar dat de Kamiel moet zoeken?

 2. Computer says no!
  Er opent dan een klein Quicktime venstertje waarin da afspeelt. Maar er moet ergens een error inzitten in da venstertje want het pakt het achtergronduitzicht over van het onderliggende venster ter hoogte van waar het pop-upke is opengesprongen, if you know what ik wil zeggenkens!

 3. Hola rakkes,

  was hier terecht gekomen omdat mijn RvrtRip niet meer werkte…
  Heb ondertussen de Greasemonkey add in geinstalleerd en er is een nieuw script beschikbaar dat perfect werkt….
  gewoon effe zoeken op ‘stubru’

  Enjoy
  Pierre De Dameskapper

 4. Roel Strauven – de ontwikkelaar van RvrtRip – heeft goed nieuws:

  Dag Jelle,

  Ongeveer een jaar geleden ontwikkelde ik RvrtRip.Wegens aanpassingen aan het VRT systeem zijn er ondertussen inderdaad enkele functies die niet meer naar behoren werken maar de belangrijkste functie “Autosearch” blijft correct werken.

  Zopas heb snel enkele kleine aanpassingen gedaan voor gebruik in Firefox versie 3.5.*
  Dus ook met de nieuwere firefox versies is het weer bruikbaar.

  >> https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/8033

  @Kamiel Broos: vinkje “try download to disk” aanzetten

  @Leo Sarbimko: Via de opties kan je het path naar de gewenste muziekplayer configureren(default:”c:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe”).

  @Benny: Zie hierboven, de surf ’n search functie werkt niet meer omwille van aanpassingen aan de VRT website.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.