Feesten in de middeleeuwen

Battle

Het is ondertussen alweer weken geleden en het is doorgaans niks om fier op te zijn, maar ik was wel degelijk in Aarschot. Middeleeuwse feesten grepen daar plaats, wat zich in de dagelijkse praktijk concretiseert in harnasdracht en Brabantse Mijten en Zilverlingen ter vervanging van wakke drankbonnekes.

Verder alles waar ik sinds de kleuterschool moet van gedroomd hebben: massa’s zwaarden, kanonnen, pijl en bogen, enz. Bij wijze van climax kwam al dat tuig ook nog eens samen in een Grote Veldslag.

Ha nee, niet voor echt natuurlijk, maar zoals ook wij vroeger nooit echt dood gingen bij dergelijke reanactments, hield ons dat niet tegen om de tegenstander met overtuiging op vitale lichaamsdelen te treffen.

Hier de foto’s (of wat dacht u dat ik daar ging uitsteken?).

Battle

Battle

Battle

Battle

IMG_1632

Slideshow van alle beelden:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.