Keukentip

En u? Hoe raspt u uw wortels?

Als het niet machinaal gebeurt, dan zal het wel met zo een rasp zijn waarop men de wortel rechtopstaand heen en weer schuifelt. Niet zelden zult u daarbij knokels of vingertoppen ontdoen van de bovenste huidlagen, met kajietend gekrijs tot gevolg.

Persoonlijk gebruik ik voor die klus altijd de Moulinex Mouli Julienne. Een waar plezier voor de moderne huisman. Met behulp van wat neerwaartse druk en een eenvoudige horizontale cirkelbeweging via de zwendel, komt de wortel er fijngemalen en wel onderaan uit. Qua efficiënte scoort dat zonder overdrijven honderden malen beter dan die ondeugdelijke rasp-mandolines die door menigeen hardnekkig in stand worden gehouden.

Eén hindernis evenwel: de Mouli Julienne is in België schier onverkrijgbaar. Bijna besloten wij tot het failliet van de vrije markt. Den Duits en den Engelsman bieden het keukeninstrument wel aan, maar die willen het niet tot hier brengen. Gelukkig is er in dat geval nog de Fransman. Voor tien euro en wat verzendkosten koopt een mens zich daar een veilig gevoel en een tijdsbesparing niet in cijfers uit te drukken.

Tenzij u natuurlijk gewoon de carrot uit de vuist pleegt te schransen. Dan is deze publicitaire post niet van toepassing. In alle andere gevallen bent u mij een commissie verschuldigd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.