Den bal is rond

volgeboekt

Mijn avonden zijn volzet voor de komende drie weken. Algehele voetballethargie heeft zich op gang getrokken. ’s Avonds kijken, overdag oeverloos op z’n Boskamps ouwehoeren en verstrekkende voetbalwaarheden declareren bij de koffie.

Kabel-tv heb ik niet, dus de verslaggeving van VT4 raakt hier niet binnen. Gelukkig woon ik presque in de Walen, waardoor ik probleemloos en antenne-gewijs profiteer van het RTBF-signaal. Quelle frappe quoi! Zo ziet u maar dat die transfers in dit land niet altijd een eenrichtingsverhaal zijn.

Nu keek ik gisteren door de omstandigheden elders naar de match en werd ik alzo geconfronteerd met het omkaderingsprogramma van VT4. En wie zat daar? Carl Huybrechts als gastheer, met aan zijn zijde Johan Boskamp, Aad De Mos en Emilio Ferrera. Twee Noorderburen en een landgenoot van Franstalige origine. Waar zitten de Vlamingen die iets van voetbal kennen, zou men zich dan kunnen afvragen.

Het antwoord ligt aan de andere kant van de taalgrens. Want wie zit er bij de RTBF in de studio? Sven Vermant, dedju. Toch sympathiek hoe wij kunnen samenwerken over de verschillende gemeenschappen door elkanders tv-uitzendingen te kruiden met onze respectieve accenten.

Op het ogenblik van schrijven zie ik hoe den Duits het lang niet slecht doet op voetbalmatig gebied. Ze brengen zelfs iets dat naar aantrekkelijk voetbal neigt.  We gaan die mannen nog goed in ’t oog moeten houden.

Een gedachte over “Den bal is rond”

  1. Kleine correctie: Ferrera is van Spaanse origine. Verder heeft hij erg veel tijd nodig om zijn gedachten te formuleren. Ik hou het op BBC & Ned 1 voor mijn voetbalverslaggeving, kabel/digitale TV heeft zo zijn voordelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.