Familieman

Bruno Valkeniers, het aanstaande opperhoofd van het VB, zat vrijdag in het diepgravende praatprogramma De keien van de Wetstraat. Naast een goede gelovige, een familieman pur sang en een vooraanstaand visionair, bleek hij ook een liefhebber van Zuid-Afrika.

Daar is natuurlijk niks mis mee. Sommige zijn fan van Middelkerke, andere van Zuid-Afrika. Bruno had echter het genoegen Zuid-Afrika te bezoeken voor “de wende”. “Of hij daar toen geen problemen mee had”, wilde Vladderke weten. “Neen,”, stelde Bruno, “ik had daar geen problemen mee”. Doch één brok empathie die hij is, kon hij zich wel voorstellen dat mensen die onder het apartheidsregime geleden hadden, daar meer problemen mee hadden.

Mooi zo. Dan moet ik namelijk ook geen problemen met kanker of AIDS meer hebben (misschien de mensen die daar aan lijden wel, maar goed, het gaat hier over mij). Net zoals ik geen problemen meer moet hebben met foltering en – als we even helemaal door de vangrail mogen knallen – de holocaust.

Ja, onze diepgelovige familieman houdt er grensverleggende interpretaties op na van het Bijbelse principe “doe niet aan een ander wat je niet wil dat men aan jou doet”.

Een gedachte over “Familieman”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.