Een kwakske in een zakske

Gisteren in het STUK naar Our Daily Bread gaan kijken. Normaal een film zonder toegevoegd geluid, maar nu op meesterlijke wijze voorzien van live soundtrack door DAAU. Dat die heren kwaliteit brengen, was mij twee jaar geleden al duidelijk geworden bij een optreden in Het Depot. Dat laatste vermeld ik gewoon even om nog eens te kunnen linken naar de foto’s van weleer.

De film op zich is een aaneenschakeling van gortigheid. Hectaren en hectaren worden doordrenkt met chemicaliën; hele stallen kippen, koeien en varkens worden per loopband naar de executie gevoerd,…

Maar het meest had ik te doen met de stier, die eerst met een opgespannen bekken vol goesting staat te staren naar het achterste van een welgevormde Bella, maar net voor zijn adequate inval bij het element wordt gegrepen door een bevoegd persoon. Die leidt het kwakske van de stier vakkundig af naar een zakske voor latere inseminatie. “Ze maken de stiel kapot”, zie je dat beest denken.

Al die gortigheid wordt echter zo geniaal in beeld gebracht dat het weer aangenaam wordt. Pure fotografie, zweer ik u… Aanschouw de gallerij op de site en geniet.

Mijn aanwezigheid op een culturele gelegenheid is natuurlijk nooit zonder gegronde reden (lees: gratis toegang). Ook hier zat het werk voor iets tussen. We waren namelijk mede-organisator.

De inkleding bestond uit strobalen met daarop appels van biologische komaf. Vanzelfsprekend zat daar een educatief verhaal achter: over teeltwijze, voedselkilometers, enz. Ik moest voor foto’s zorgen voor de themasite, dus liet ik mijn nederige wijsvinger enige malen over de trekker glijden. Enkele resultaten…

 

Een gedachte over “Een kwakske in een zakske”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.