Kuta

Kuta Beach

Zal ik eens verder gaan met het geven van een chronologisch overzicht van wat ik zo tegengekomen ben in Indonesië? Welaan dan.

Op dag twee trok ik na de overdagse bezigheden richting Kuta beach, het toeristische hart van Bali. In de omliggende straten is het een permanent aanschuiven van wagens gestouwd met tamme toeristen die allemaal zo dicht mogelijk bij het strand willen parkeren of afstappen. Door zichzelf aangestelde verkeersleiders dirigeren met verwarrende armbewegingen en overstemd gefluit de auto’s in en uit de parkeerplaatsen in ruil voor wat roepia’s.

Veel volk dus, al klagen de locals wel steen en been omdat het toerisme zich sinds de aanslagen in 2002 en 2005 slechts schuifelend herstelt. In de straten is er niet veel meer te merken van de ontploffingen. Enkel een naar mijn oordeel afzichtelijk monument herinnert aan de gebeurtenissen.

Bali bombing monument

Het strand van Kuta is ook niet bepaald mijn favoriete plek. Nogal beperkt in oppervlakte en veel afval. Naar ik mij heb laten vertellen komt het vuilnis in grote drommen aangespoeld van verderop gelegen eilanden. Enkele keren per dag wordt het dan op hoopjes bij elkaar geschept, wachtend op een definitiever bestemming.

Kuta Beach

In de tien minuten dat ik met mijn voeten in het zand stond, kwam het zelfs tot een treffen met een passerende strandverkoper. Geen geleur met schepjes en emmertjes voor deze jongen, hij brengt bogen en plaaspijpen aan de man. Voor geen geld wilde hij mij zijn koopwaar verpatsen. Zelfverzekerd begon hij het tuig te demonstreren om elke twijfel uit de weg te ruimen.

Kuta Beach

Noem mij een dwaas, maar ik besloot toch om de boog af te houden (ha!). Als excuus gaf ik op dat ik met deze objecten weinig kans maak om toegelaten te worden op een vliegtuig. Maar de man verzekerde mij dat dit geen enkel probleem zou zijn. In een tijd waar men bij de controle moeilijk doet over een balpen, had ik toch zo mijn reservaties en zei dus maar dat ik next time zou terugkomen voor een grote aankoop. In ruil voor zijn geduld zou ik alvast een foto maken van zijn koopwaar om die in België te promoten. Zodus, als u geïnteresseerd bent, dan weet u waar terecht.

Kuta Beach

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.