Zakenluchtvaartmaatschappij

Ik was zo-even gedougeteerd:

De verhuur van privé-vliegtuigen wint wereldwijd aan populariteit, ook bij ons. De belangrijkste zakenluchtvaartmaatschappijen in ons land zagen hun omzet het voorbije jaar stijgen met twintig procent.

Niet verwonderlijk, wordt ons in alle neutraliteit medegedeeld, want het is toch zo heerlijk flexibel om op deze manier de geneugten van het globetrotterschap te beleven (aan een gemiddelde kost van 10.000 euro per vlucht). Het gemak van de weinig te benijden zakenman doet ons dan ook alle andere mogelijke ecologische of ethische overwegingen snel vergeten.

Ik wil uw dag niet verpesten met de pessimistische walmen van klimaatpausen, dus ventileer ik tegen beter weten in een positieve boodschap aan mijn doelgroep: vervang vandaag nog allemaal uw fietslamp door een spaarlamp en het komt allemaal goed met de poolkappen van deze planeet.

Of nog beter. Maak er helemaal een win-win-situatie van door nu de aandelen in te inslaan van die zakenluchtvaartmaatschappijen. Of haal met dat laatste woord eens vernietigend uit tijdens een partijtje scrabble. Uw tegenstanders zullen van onmacht onder tafel glijden.

Optimism is a moral duty, dedju. Het kost soms alleen wat meer moeite.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.