Cultuurweb en RSS-feeds

Ik heb zo wat zitten denken. Over ons nevenprojectje zonien.be meerbepaald. Wij hebben daar een agenda met allemaal activiteiten uit de streek (of wat had u gedacht?). Nu is er ook cultuurweb.be, wat in feite niks anders is dan een kalender met (culturele) activiteiten in Vlaanderen, dus ook van de Druivenstreek. Nu zou ik die informatie van cultuurweb willen gebruiken om onze agenda bij te vullen.

RSS is het eerste wat mij dan te binnen schiet om dat doel te bereiken. Helaas, want op die hele cultuurweb.be valt geen ene RSS-feed te bespeuren. Dan maar zoeken naar alternatieven om die informatie toch los te weken in een bruikbaar formaat. Met Yahoo pipes zou dat moeten lukken, zij het dat mijn handigheid met die toestanden niet fabuleus te noemen is. Maar ik vond het toch een goed idee, al zeg ik het zelf.

Een eerste probeersel is niet meer dan een simpele Yahoo search die op Overijse, Huldenberg, Hoeilaart en Tervuren zoekt binnen de site cultuurweb.be. Dat levert iets op, maar er is nog werk aan. ’t Zou simpeler zijn moesten ze bij Cultuurweb gewoon de mogelijkheid geven om een RSS-feed te genereren van een zoekopdracht, zoals bij Flickr of Google news.

Enfin, ik zou er mij niet mee mogen bezig houden want ik ken er te weinig van om er zinnige dingen mee te doen. Zelfs met een propere feed is het achteraf trouwens nog een kwestie op zich om die informatie te importeren in de bestaande Joomla-module. Werk voor competente mensen. Wie die klus kan klaren, kan tot in de eeuwigheid rekenen op mijn kameraadschappelijke toejuichingen.

4 gedachten over “Cultuurweb en RSS-feeds”

  1. De site van de stad Leuven gebruikt voor haar kalender gewoon een “feed” van Cultuurweb, dus technsich is dat zeker mogelijk…

  2. Ik zie niet meteen of en hoe ze ’t doen. We zullen ons eens persoonlijk tot de alwetende Loewie moeten richten om een antwoord te vinden op dit enigma !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.