Radio 1 en de vernieuwing

Een mening hebben over de vernieuwde Radio 1 is blijkbaar een trend aan het worden. Wie ben ik om achter te blijven?

Naar het schijnt wordt het overzicht van de krantencommentaren ’s morgens gemist. Dat geldt nu eens niet voor mij. Mijn dag begint al een stuk minder neurotisch sinds we verlost zijn van dat pseudo-cynische gezanik van een batterij commentatoren die er in hun schrijven al niet in slagen om één week aan een stuk consequent te zijn . En dan maar politici verwijten van aan dagjespolitiek te doen, terwijl hun prospectieve vermogens zelf niet verder dan 12 uur reiken.

Elke dag voorspellen die lui wel iets dat gedoemd is om niet uit te komen. In 2003 waren er die de Christen-Democratie in Vlaanderen zagen verdwijnen, samen met de groenen. De laatste maanden zijn er weer die zich afvragen welke bestaansreden de socialistische partij in Vlaanderen nog heeft. Diezelfde partij zagen ze ook al in 1999 eens verdwijnen, ’t is te zeggen, ze zou opgeslokt worden door Agalev. We zullen er maar van zwijgen. Of dat ze een blog beginnen. Daar mag men kosteloos megabytes volwauwelen. Of wat dacht u dat ik aan het doen ben?

Maar de vernieuwing dus. De nieuwe website is alvast een fameuze verbetering. Veel werk zullen ze er nochtans niet aan gehad hebben. Gewoon de Stubru-structuur overgenomen met een andere template. Met drupal als content management systeem, kan het niet mislopen. Alleen die VRT-player werkt nog altijd op mijn zenuwen. Traag, en om een of andere reden crasht mijn browser wel eens van die Java. Waarom niet gewoon een simpel Flash-spelertje?

Met het voorgaande heb ik evenwel nog niks inhoudelijk gezegd over de vernieuwing van ons geliefde eerste radionet. Daar zijn goede redenen voor: ik luister alleen ‘ s morgens twintig minuten naar de radio en verder in de dag slechts met korte vlagen. Dat is misschien een tip voor die jongens en meisjes die ’s lands opiniepagina’s vol janken over hoe ze zich vervreemd of geestelijk verkracht voelen omdat het nieuwmeisje van De Ochtend heeft durven giechelen tussen twee items door. Verdomde verkleutering en vervlakking nog aan toe!

(Vergeef mij de bitterheid van de laatste ergels. Eigenlijk schuilt er wel een tafelspringerige commentator in mij.)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.