Blended learning

Ik heb de hogere studies reeds een jaar achter mij gelaten. Van heimwee kan geen sprake zijn. Toch heeft de K.U.Leuven het blijkbaar moeilijk met afscheid te nemen van mij. Op geregelde tijdstippen krijg ik dan ook uitnodiging om verder te studeren. Postgraduaten, manama’s en meer van dat fraais.

Wat dacht u van een postgraduaat in de bedijfskunde? Dat klinkt alvast goed! Of wat gedaan met een zakelijke taalopleiding voor professionals? Al helemaal niet te missen, lijkt mij na het lezen van deze paragraaf:

We hanteren een uniek en innovatief opleidingsconcept gebaseerd op een optimale combinatie van contactonderwijs en e-learning. Deze “blended learning”-aanpak in een “integrated language learning environment” biedt u een ideale combinatie van kwaliteit, rendement en efficiëntie.

Miauw zeg, blended learning nog aan toe en wel in een heuse integrated environment. Wat mag ik mij daar zoal bij voorstellen? Studenten die zich als desk verkleden of feiloos opgaan in het vast tapijt? Ik begin misschien toch goesting te krijgen…

Ach neen, helaas, geen enkele vezel in mijn getergde lichaam overweegt om weer toe te treden tot de studerende klasse (wat volgens mijn ervaring nog altijd grotendeels een excuus tot paljasserij is, wat dan weer bijzonder legitiem is). Vandaar dus dat ik nog wat zal blijven werken om anderen dit gefundereerde recht tot verlengde paljasserij te gunnen, alvorens ook zij gedweeë belastingsbetalers worden. En zo komt het allemaal nog goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.