Solidariteitsprijs

Vredeseilanden - Iedereen kan een leven schenken

De Standaard dat is een gazet. Een gazet die elke zomer de “solidariteitsprijs” organiseert. Daarmee mogen verschillende “goede doelen” een paginagrote advertentie plaatsen. Dat is dan weer een pagina minder te vullen tijdens de komkommertijd. Gisteren was het de beurt aan Vredeseilanden.

Best wel een goede advertentie, zeg ik redelijk bevooroordeeld. Niet dat Duval Guillaume (Antwerpen) de gewoonte heeft brol te maken, natuurlijk. Of we daarmee ook gaan winnen? Daar durf ik mijn beenhaar niet op te verwedden. Der zitten er namelijk toch een paar straffe tussen.

(Andere) Kanshebbers tot nu toe en geheel volgens mijn eigen mening:

  • Kinderkreet (vunzig onschuldig);
  • Ouders van verongelukte kinderen (goed, zonder een pijnlijk beeld te gebruiken);
  • UNICEF (goed, door een pijnlijk, maar toch grappig beeld te gebruiken);
  • Amnesty International (Iets minder dan vorig jaar, toen ze wonnen. Maar niettemin weer een sterke advertentie, zeker als je weet dat er dezelfde dag twee redactionele bladzijden gebracht werden over het thema).

Solidariteitsprijs - KinderkreetSolidariteitsprijs - Ouders van verongelukte kinderen

Solidariteitsprijs - UnicefSolidariteitsprijs - Amnesty

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.