Feest

Twee dagen geleden vierde jasperwiet.be met een onopgemerkt volksfeest zijn eerste verjaardag. Een mooie gelegenheid om eens terug te denken aan die hero?sche tijden waarin JG in de nasleep van de dotcomcrash het toch aandurfde een nieuw, gewaagd internetproject te lanceren onder dit domein. Enkele durfkapitalisten brachten destijds de benodigde 8 euro samen om de internationaal gewilde .be-domeinnaam te kunnen verwerven. En voorwaar: het lukte!

In geen jaar tijd bracht jasperwiet.be wereldwijd strijdende partijen rond de tafel, leerden vijandige gemeenschappen elkaar waarderen en werden bloedige conflicten voortijdig ontmijnd.

Gewaardeerd door vorst en vaderland, ge?erd met tonnen eremetaal en aanbeden door zijn eigen ego, besliste JG in samenspraak met de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering om de zegetocht onverminderd verder te zetten.

Samen gaan wij nog mooie tijden beleven. Ook in de toekomst zal jasperwiet.be een vrijplaats zijn voor innovatieve denkvormen en elders verbannen opinies. Ook in de toekomst zal het openstaan voor de diversiteit van deze planeet. Dasein en in-der-Welt-sein – zoals onze goede kameraad Heidegger dat van zijn leven poneerde – zullen meer dan ooit centraal staan.

En zolang u dat allemaal niet te serieus opneemt, zal er niemand gewond raken.

Een gedachte over “Feest”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.