Zattekens

Kinderen, wat ik nu ga vertellen is heel belangrijk. Je mag al eens een pintje drinken. Ja, zelfs een tweede pintje en waarom daarna niet nog een derde pintje. Punt is dat je moet oppassen wanneer je een licht gevoel begint te krijgen in je hoofd. Dat is immers de grens waar je “zattekens” begint te worden, zoals de volksmond ons dat meegeeft.

Wie daarna nog blijft doorgieten, dreigt in andere vaarwateren terecht te komen. Er zijn verschillende uitkomsten mogelijk. Oftewel wordt de persoon in kwestie slaperig. Oftewel begint hij of zij met alles te lachen, zelfs als je vertelt dat je bloedkanker hebt. Oftewel vervalt men in een agressieve stemming. Oftewel begint men op grensverleggende wijze de plezante uit te hangen, terwijl men meer dan eens fysiek schurkcontact tracht te maken met veel te jonge meisjes (gegeven dat zijne zatheid van mannelijke kunne is).

Laat dat laatste nu exact zijn wat er dit heerschap overkwam:

Volksmens Volksmens

Volksmens Volksmens

Volksmens Volksmens

Volksmens Volksmens

3 gedachten over “Zattekens”

  1. En de luchtgitaar niet vergeten. De luchtgitaar.
    Jammer dat je hem fotogewijs niet van achter kon nemen. Ik durf er een pint om verwedden dat er een ferme brok bilspleet te zien was…

  2. Hoe dat ge ’t weet 🙂
    Die broek hing na verloop van tijd halfweg zijn achterste. Gelukkig bleef zijn onderbroek op grotere hoogte, zodat de bilspleet niet al te veel tevoorschijn kwam…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.