Een nieuwe dimensie

De Apple iPhone is er. De Apple iPhone is er! De Apple iPhone is er!! Hype, nu! En laat dat wat aanslepen aub!

Naast een ongetwijfeld interessante sociologische analyse over het losgeslagen consumentisme, hou ik het wat de iPhone betreft bij één cijfer. Dat ding bevat dus elektronicacomponenten ter waarde van 200 dollar maar wordt voor een “schamele” 500 dollar verkocht.

Het begrip woekerwinst krijgt daarmee weer een geheel nieuwe dimensie. Om de oplichting compleet te maken, wordt die telefoon in de VS in koppel verkocht met een kostelijk abonnement. In Sovjet Rusland had men meer notie van vrije markt. Dat laatste is misschien wat overdreven.

Nu is dat allemaal natuurlijk geen nieuws. Prijs is tenslotte deel van de marketingmix en een cool en hip product kan men toch niet verkopen voor de prijs van een afgezeten Maxi-cosi?

Bij wijze van protest kun je natuurlijk dit doen:

Maar dat is toch ook een heel klein beetje zonde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.