Post Electoraal Stress Syndroom

De zonet opgestarte volkspartij in wording jasperwiet.be reageert gelaten op de verkiezingsuitslagen. Toch stapt de volksbeweging met enkele concrete eisen het postelectorale tijdperk binnen:

  • De publieke terechtstelling langs tandenstokerwerping van alle opiniepeilers te lande.
  • De lezers en kijkers van kranten en televisiezenders hebben recht op de terugbetaling van het geld dat aan die pispotprofeten vergooid werd.
  • De onmiddellijke stopzetting van alle analyes aangaande de voorbije stembusslag. Analyses veronderstellen immers een zekere rationaliteit bij de kiezers en het is genoegzaam bekend dat deze assumptie louter een vorm van wishful thinking is. Eigen veldonderzoek schat dat 30% van het electoraat daadwerkelijk om gegronde redenen stemt, het overige deel bestaat uit “followers” die met hun zesde zintuig het opinieklimaat aanvoelen en volgen.
  • Partijen die verliezen moeten niet langer willen vernieuwen. Gewoon acht jaar wachten en het is evenzeer in de handtas. Dat bespaart de gewone burger allerhande naamsveranderingen en spraakverwarringen.
  • Er moet een verplicht quota komen op het aantal op te nemen veroordeelde criminelen in het parlement. E?n is niet genoeg, dat moeten er minstens 30 worden. Of hoe dacht u anders de druk op onze gevangenissen af te lossen?
  • Deze opsomming moet het laatste politieke programma zijn met concrete punten. Vanaf nu mag er enkel nog in niet-meetbare containerbegrippen over het politieke bedrijf gesproken worden.

Ervan overtuigd dat er zich dra een maatschappelijke consensus zal vormen rond deze punten, zal de spraakmakende eenmans-samenscholing zichzelf opheffen bij tegemoetkoming aan voorgenoemde eisen.

Een gedachte over “Post Electoraal Stress Syndroom”

  1. waaaaahooei en ik dacht dat politiemensen niet in de politiek mochten gaan.
    Scoutsleiders niet en politiemensen wel, waar gaat dat naartoe (ik doel hiermee op het feit dat als je groepsleider bent in de scouts je geen politiek mandaat mag uitoefenen en dus niet op ex verbondsleiders zoals rudy verhoeven en jean luc dehaene)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.