Hier met die slogans!

We lezen de laatste verkiezingspropaganda van het seizoen en er zit voorwaar een pareltje bij. “Wij kiezen voor Van Biesen”, zo schreeuwt de titel van een blauw pamflet.

Slogans met gratuite rijmen zijn altijd dat tikkeltje gewaagd, maar kunnen zondermeer op mijn bejubelingen rekenen. De Nederlandse taal kan tenslotte niet genoeg verkracht – ik bedoel: verrijkt – worden.

Mijn stem voor De Crem!

Mijn kaart voor Den Baard!

Doe mij maar ne ferme, geef mij Leterme!

Ne rooie of nen tjeef? Mijn gat! Nog eens vier jaar Verhofstadt!

Excuses, ik liet me even gaan.
Al rijmend, welteverstaan!

3 gedachten over “Hier met die slogans!”

  1. jelle, het spelletje wel eerlijk spelen he op de posters staat wel “wij kiezen voor van BieSen” Met S dus en niet met Z. Wat k visueel al iets minder aantrekkelijk vind, maar qua rijmelarij nog altijd klopt natuurlijk. 😉

  2. Oei, eerlijk is eerlijk, ik heb het lettertje aangepast. Al zou ik perfect begrijpen moest de man een naamswijziging ondergaan om het rijm ook visueel te vervolmaken…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.