There’s Always The Sun

Ik heb mij de moeite getroost om de documentaire “The Great Global Warming Swindle” uit te kijken. Een mooi gebracht filmisch vulsel van 1u10min vol spectaculaire 3D-grafieken om u te zeggen dat het allemaal zo geen kwaad kan met die CO? en dat de opwarming van de aarde toch allemaal de schuld is van de zon (en misschien toch ook ergens van de Walen?). Niet te doen, ik bespaar u zo-even een dik uur van uw leven.

Verwarrend, dat is wel het minste wat men kan concluderen als men al die diverse informatie op zijn absorptievaardige brein krijgt gestort. Ik ga dan ook niet proberen om de aangehaalde argumenten onderuit te halen, daar zijn kundiger personen voor.

Maar wat ik mij afvraag is: wat verandert dat aan het feit dat we zo snel mogelijk weg moeten van fossiele brandstoffen? CO? zorgt toch nog altijd voor een exploderend aantal hijgende astmalijders? De landen die olie oppompen zijn bovendien zo stabiel als een spits in het strafschopgebied. En als ik in een stad loop, proef ik diesel- en (hopelijk loodvrije) benzinedampen. Bewijzen dat zoiets de gezondheid geen deugt doet, zullen anderen mij al wel weer voor hebben gedaan, maar ik kan daar exclusief aan toevoegen dat ik er telkens zeer dringend moet van kakken.

De meneer in de film bezwoer me ook dat we per directe lijn terug naar het stenen tijdperk zouden gekatapulteerd worden door de klimaatwaanzin te volgen. Als hij bedoelt dat we in auto’s gaan rijden die geruisloos en makkelijker te besturen zijn, dan ben ik het stenen tijdperk bij deze zeer genegen. Als hij bedoelt dat we de gebouwen in steden niet meer alle tien jaar moeten zandstralen om de roet eraf te spuwen, laat het dan maar komen! En als ik niet elke keer binnen het kwartier na aankomst in een drukke stad de publieke plee moet bezigen, bring it on!

Maar wie weet stoppen de koeien wel met melk geven van al die vernieuwingen…

Een gedachte over “There’s Always The Sun”

  1. Ik heb het filmpje uitgekeken en vind het klinkklare nonsens, maar ben ook niet kundig genoeg om al hun argumenten te weerleggen. Ik ijver onverdroten voort voor een propere wereld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.