"Zonder drank, gene klank"

Big Bill

Zaterdagavond bracht mij in het rustieke caf? de Libertad in Leuven. Normaal frequenteer ik dit etablissement alleen om mijn nieuwste toogtraktaten op gewillige toehoorders los te laten, maar gisteren diende zich een bijzondere reden aan: Big Bill.

Jawel: de man, de stem, de legende. Op zijn eentje schonk deze besnorde muzikalist ons culturele hoogtepunten in de vorm van “Ene met hesp en ene met keis” en “‘k goa noar huis met de combi”. Ook oneliners als “zonder drank, gene klank”, vormen het studieobject van antropologen en linguisten over alle continenten. Dat de UNESCO dit erfgoed nog niet geklasseerd heeft, lijkt mij eerder een kwestie van tijd.

Meer foto’s volgen morgen, nadat het grote Big Bill-interview is verschenen in Veto.

5 gedachten over “"Zonder drank, gene klank"”

  1. Maak je geen zorgen, het is niks ongeneselijk. De dienst toerisme van de stad Leuven zou maar eens inleefreizen voor allochtonen uit andere provincies moeten organiseren, zodat ook zij hier hoogte van krijgen 🙂

  2. Hilarischen tiep. Ooit eens met hem op caf? gezeten. Hij hing letterlijk aan den toog, voor half dood.

    “Ge hebt 2 soorten mensen op de wereld: Dansers en Drinkers…
    Ik zen nen danser!”

    Groots

    een voorbeeld voor eenieder die zichzelf een beetje nen toptanker vindt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.