Archief

Sinds vorige week begint er gevaarlijk veel orde te komen in mijn foto-verzameling, dankzij iets dat op een foto-archief begint te lijken. Voor wie bijna twee jaar foto’s trekt, begint een en ander zich tenslotte in chaos op te stapelen. Het beproefde “jaar\maand\dag – titel evenement”-model brengt nu redding.

Gerangschikt op tijdstip, laat zich dat bovendien zeer gemakkelijk doorzoeken met Google Picasa. En als ik d?n ook nog eens de moeite neem om altijd keywords toe te voegen aan de metadata, is het jolijt compleet. Eens benieuwd hoelang het gaat duren eer mijn lethargische natuur het weer overneemt en de orde weer het onderspit moet delven.

Verder ben ik trouwens terug bekeerd tot Google Reader als instrument om door mijn talrijke rss-feeds te cruisen. De laatste keer dat ik het gebruikte, was in het begin, maar toen kon het mij nog niet bekoren. De heer Pirquin was evenwel overtuigend genoeg in zijn argumentatie. Het mag gerust gezegd worden dat die schavuiten van Google er weer in geslaagd zijn een topproduct bijeen te krabbelen.

3 gedachten over “Archief”

  1. Waarvoor een pc-crash allemaal niet goed kan zijn!
    Zo kom ik nog eens bij deheer Jelle Jasper Wiet over de vloer en kunnen wij als ware nerds ervaringen uitwisselen over rss-readers en linux-distro’s!

    Alles is hier weer up and running, en dat allemaal dankzij een nieuw Knoppix-Live-CD’tje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.