Ode aan mijn mp3-speler

Oh gij robuusten tinkellinkelding
dat zo minnelijken melodie?n zingt
in de schelp van mijn oor
als ware het een wulps vrouwenkoor

Creative Zen XtraExcuses voor deze gammele puber-rijmelarij, ik liet mij even gaan. Ongehoord, gezien de gedichtendag 2007 reeds lang gearchiveerd staat.

Vanwaar dan deze hoerastemming over een gedateerde mp3-speler? Wel, bij het wachten op de bus heb ik het stuk kleinselektronica vandaag tot tweemaal toe laten butsen op de verharde, Leuvense ondergrond. Een ongeluk, ?videmment.

Cas?, kapot, gedaan, dood. Dat denk je dan. En de eerste vaststellingen wezen inderdaad die richting uit: een sputterende display die na korte tijd weer in coma gaat. Herhaalde pogingen tot reanimatie mochten niet baten. Tot een uur na de feiten… de resolute heropstanding.

Zo’n Creative Zen Xtra van 60gb, dat maken ze niet meer. Maar ik kan u verzekeren dat men dergelijk onachtzaam gedribbel niet zou moeten proberen met die nieuwe mp3-spelers. Dat is allemaal plastieken brol. Dat oude Sovjetmateriaal daarentegen, dat is misschien wel kankerverwekkend, maar zeker even onverwoestbaar!

4 gedachten over “Ode aan mijn mp3-speler”

  1. Helaas voor Singapore, maar het etiket op de achterkant vertelt ons dat het hier fabrikaat uit Maleisi? betreft. Maar toch iets Aziatisch dus 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.