Spam en Joost

Mijn WordPress-spamfilter kreunt onder de massale toestroom van vunzige berichten die propaganda maken voor de deviante seksuele praxis en namaak geneesmiddelen in de erectale sfeer. De laatste tien dagen waren goed voor 1000 dergelijke boodschappen. Ik kan niet ontkennen dat ik van die aandacht geniet.

Verder mag ik mij sinds vandaag rekenen tot de kei-selecte groep van early adapters die Joost gebruiken/uittesten. Joost, dat is hoogwaardige televisie via Internet, gebruikmakend van een Peer2Peer-netwerk (als ik het goed begrepen heb). Een nieuw initiatief vanwege de makers van Skype, die ook al KaZaA stichtten, en dit ten behoeve van de kleine mondiale tv-kijker die geen kabel in huis heeft (enfin, dat is toch mijn geval). Ik heb nog nooit zoveel kanalen gehad! Met dank aan deze grote meneer voor de uitnodiging.

Joost

Mijn eerste vaststellingen: het loopt allemaal verrassend vlot, maar het zuipt wel bandbreedte. Ik denk dat ik op 5 minuten er al 7MB op had zitten. Aan dat tempo kan de doorsnee Belgische Internetgebruiker nog geen uur per dag tv kijken. Om nog maar eens te concluderen dat de Internetabonnementen met hun benepen volumelimieten niet aangepast zijn aan het heden en de toekomst van Internet.

7 gedachten over “Spam en Joost”

 1. is het mogelijk om een invite te krijgen van jou of heb je ze al allemaal uitgedeeld, kheb me ingeschreven op de site maar daar is een wachtlijst van een paar weken…

 2. Als nieuweling heb ik helaas nog niet het privilege om anderen uit te nodigen. Van het moment dat ik die godenstatus heb bereikt, hebben jullie een streepje voor 😉

 3. Hoi Joost gebruikers,
  Heeft er nog iemand een joost uitnodiging over ?
  Ik wacht al maanden op De mail van Joost.com maar helaas tot nu toe nog niets gekregen,
  Mocht iemand een uitnodiging kunnen ( en willen ) sturen dan hou ik me aanbevolen.

  bij voorbaat dank,
  Gurhan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.