Bloei oh land, in eendracht niet te breken!

Vanavond berichtte de RTBF dat Vlaanderen de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Een grap, dat heeft u ondertussen door. Toch waren er veel mensen mee weg. Enfin, het waren natuurlijk vooral Walen, wat ??n en ander weer relativeert. Desondanks was die uitzending – achteraf bekeken – een schabouwelijk schouwspel dat het niveau van een ontaard dorpstoneel niet wist te overstijgen, mede door de wanprestaties van de meute gebuisde B-acteurs, genre Happart en Dedecker.

Want het is allemaal natuurlijk compleet onrealistisch. Of geloofde u echt dat de Vlamingen op een miezerige woensdagavond de straat op zouden gaan om de taalgrens te bezetten terwijl Zulte-Waregem misschien wel op het punt staat nogmaals Europees te stunten? En dan nog wel tegen de ware volksvijand nummer 1: een club kroket-uit-de-muur-vretende Hollanders!

Neen, Waalse vrienden, maak u geen zorgen. Zolang er voetbal, Temptation Island en de Slimste Mens op tv is, is onze vreedzame co-existentie een feit. Echter, als morgen de kabel in prime time uitvalt of het abonnementsgeld stijgt met 20%… Sjonge jonge, dan zit de koning pas ?cht met een probleem. Dan zal er over iets anders geschreven worden dan over de diensten van de strijdmacht aan zoonlief.

[tags]rtbf, vlaanderen, flandre, onafhankelijk, ind?pendant, ind?pendance, Belgi?, Belgique[/tags]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.