Busincident schokt reizigers

LEUVEN – Eigen berichtgeving. Een woordenwisseling tussen een chauffeur van De Lijn en een reiziger op bus 395 Leuven-Groenendael zorgde tijdens het spitsuur voor opschudding.

Een ongehoorzame reizigster stapte omstreeks 17.14u ter hoogte van het Fochplein op, daarbij gebruik makende van de achterste deuren . Dat is strikt verboden en deze opstappraktijk wordt doorgaans enkel gebezigd door zwartrijders en andere wangebruikers van het openbaar vervoer. De chauffeur van dienst liet zich dan ook niet onbetuigd en riep de dame kordaat tot de orde.

De vrouw in kwestie had evenwel haar beste kaart achter de hand gehouden en stak zonder nader verzoek haar Omnipazz de lucht in. Daar was het de ontzette chauffeur evenwel niet om te doen. Het ging hem meer om het principe. Hij eistte dan ook van de reizigster dat ze terug zou afstappen langs achter, om de gebruikelijke opstapprocedure te volgen.

Met dat verzoek kon de delinquente busgebruiker niet leven, en ze weigerde dan ook prompt om er gevolg aan te geven. Die tegenzet deed de verzuurde relatie tussen de twee protagonisten helemaal escaleren. Stemmen werden verheven, bitse woorden weerkaatsten op de wanden van de bus.

Uiteindelijk bond de chauffeur in en zette zijn rit verder, waarvan de vertraging intussen opgelopen was tot tien minuten. Het wederzijds gesakker hield echter nog aan gedurende de daaropvolgende kilometer. Toen moeide een man zich in de debatten, waarvan de leeftijd enige wijsheid en autoriteit deden vermoeden.

“Juffrouw, de regels zijn heel duidelijk en ze zijn op iedereen van toepassing, ook op u”, zo sprak hij zegezeker. “Gij moet u niet moeien, gij hebt hier niks mee te maken”, probeerde het vrouwmens nog vergeefs. “Wij zijn allemaal reizigers op deze bus, dus wij hebben hier allemaal mee te maken. Dus u heeft de keuze: ofwel volgt u de regels, ofwel stapt u nu af”, besloot het oude heerschap zijn betoog.

Einde discussie. De pedante jonkvrouw capituleerde en de busreis kon in vrede verder gezet worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.