Wolligheid in toga

Potjandorie, het nieuwe academiejaar is begonnen! Dat is volkomen irrelevant voor iemand die elke academische vorming achter zich heeft gelaten, maar niettegenstaande was ik aanwezig bij de plechtstatige complimenten die daar bij komen kijken, om zodoende enige beelden te schieten die morgen in de lokale studentenpers zullen prijken. 

Plechtige opening academiejaar K.U.Leuven

De mis met dardinaal kanneels sloegen wij gemakshalve even over. Dat ging vanzelfsprekend niet zomaar voor de academische zitting. Onze grote verschrikkelijke rector Marc Vervenne stak er naar goede gewoonte een bezielend betoog af, getiteld “zeggen en zijn, denken en doen”. Ik meen mij te herinneren dat het lang duurde. En dat gold voor nog wel meer toespraken die de aanwezigen daar kregen te verduren. Om zich beter te kunnen concentreren op zoveel inhoudelijke rijkheid, besloten enkele togati de ogen te sluiten.

Plechtige opening academiejaar K.U.Leuven

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.