Weps

Omstreeks 18u33 lokale tijd, ben ik in mijn domicilie op lafhartige wijze aangevallen door een insectachtige beschikkende over een angel. Uit de eerste getuigenverslagen blijkt dat het om een wesp zou gaan.

Ik herinner het mij alsof het net gebeurd is. En dat kan er wel eens mee te maken hebben dat het inderdaad ook nog maar een uur geleden is. Ik zat zoals gebruikelijk een boke met choco te eten bij wijze van avondmaal, toen ik opeens een stekend gevoel gewaar werd aan de buitenkant van mijn linkervoet. Ik dacht eerst aan een onschuldige spierverkramping, maar al gauw leerde de toetsing aan eerdere empirische ervaring dat dit niet het geval kon zijn.

Nadat de aanvankelijke paniek geluwd was en ik mijn voet ontdaan had van de sok, werd de verschrikkelijke waarheid duidelijk. Tijdens een onoplettend moment moet een insect mijn pantoffel ge?nfiltreerd zijn, om vervolgens met een ongekende wreedheid toe te slaan.

De eerste beelden van na het incident tonen duidelijk hoe een gapende wonde mijn voetstuk ontsiert.

De ingezoomde versie laat geen twijfel bestaan over de ware toedracht van de aanval: dit was een geco?rdineerde actie met als enige doel mij gedurende langere tijd te immobiliseren. Bedenk ook bij het bekijken van deze beelden in welke oncomfortabele posities ik mij heb moeten wringen teneinde deze beelden mogelijk te maken.

Dit incident roept onvermijdelijk weer de vraag op of er in het verleden niet te zacht is opgetreden ten aanzien van wespentuig. Maar vergis u niet: ik wil zeker niet oproepen om de hele insectengemeenschap te stigmatiseren voor het wangedrag van ??n soort. Laat ons eerst de reconstructie van de feiten afwachten vooraleer we verregaande uitspraken doen.

Een gedachte over “Weps”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.