Gruppo Sportivo

Het moge de laatste foto’s zijn van Tropiscala, dat nu alweer tot de oudheid behoort. Tot diezelfde oudheid behoort ook Gruppo Sportivo (of “Groewpow Sportivow” zoals ze het zelf uitspreken), maar blijkbaar hebben ze zichzelf volledig heruitgevonden langs een nieuwe cd. U kunt ze wellicht alleen kennen van “beep beep love”, dat naar het schijnt een hit was toen ik nog niet geboren was.

Gruppo Sportivo

Het cruciale podiumingrediënt van dit ensemble zijn de twee huppelende deernes die met hun danspasjes en hun overenthousiaste stemverheffingen het optreden kruiden. Ik bedacht bij mezelf dat Hormonia hier wel eens de mosterd van gehaald kan hebben. De historische parallellen tussen die twee groepen, dat is nog eens een thesis in het veld van de populaire cultuur waard!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.